Basische voeding

natuurlijk gezond en lekker

Ontdek de levensmiddelenwereld van P. Jentschura. De unieke omnimoleculariteit en de hoge dichtheid aan voedingsstoffen en natuurlijkheid ondersteunen u op weg naar een evenwichtige zuur-base-huishouding met onze basische voeding.

Basische voeding in de zuur-base-balans

Een gezond organisme heeft een optimale verzorging met macro- en microvoedingsstoffen, vitaminen en secundaire plantenstoffen nodig voor het behoud van alle belangrijke functies en structuren.

Een volwaardige voeding met baseoverschot voldoet aan deze vereisten en vormt tegelijkertijd een belangrijke basis voor een duurzaam goede gezondheid en een goed prestatievermogen.

Een dergelijke, grotendeels plantaardige voeding heeft veel voordelen. Wij nemen niet alleen meer secundaire plantenstoffen, ballaststoffen en vitaminen op zoals bijvoorbeeld foliumzuur en vitamine C, maar vermijden ook negatieve begeleidende stoffen zoals resten van antibioticum of te veel cholesterol.

Met 80:20 naar de zuur-base-balans

volgens het P. Jentschura-principe

Om de zuur-base-balans ook met de basische voeding te ondersteunen, dienen ongeveer 80 % basevormende en neutrale levensmiddelen zoals groenten, fruit, goede plantaardige oliën en glutenvrije planten in de dagelijkse voeding te worden opgenomen. De andere 20 % vormen daarbij zuurvormende voedingsmiddelen zoals proteïnerijke hulzenvruchten, gevogelte, vis en melkproducten die met mate ook belangrijk zijn voor de menselijke stofwisseling. Bij de keuze van de levensmiddelen is het bovendien aan te bevelen om op verse streek producten van biologische kwaliteit te letten.

Basisch voeding begin van de dag

met P. Jentschura

Het ontbijt is onmisbaar voor een gezonde en succesvol begin van de dag. Wie ‘s morgens al zijn organisme verzorgt met hoogwaardige koolhydraten en vitale stoffen, is vroeg en lang fit en daadkrachtig. Een gezond eetgedrag is de basis voor een levenslange gezondheid van lichaam en geest. Een volwaardig ontbijt staat hierbij centraal.

De gluten- en lactosevrije MorgenStund’-ontbijtpap is in allerlei opzichten een perfect volwaardig ontbijt. De glutenvrije planten boekweit, gierst en amarant scoren met een hoge verscheidenheid aan voedingsstoffen en zijn dankzij hun complexe koolhydraten een duurzame en gelijkmatige energieleverancier. Deze diversiteit aan granen bevatten bovendien veel zink, magnesium, ijzer, biotine en hoogwaardig, plantaardig eiwit en ondersteunen daardoor een evenwichtige zuur-base-huishouding.

Basische voeding

Eindeloze variatiemogelijkheden – afwisselend en individueel

Desgewenst kan de pap met vers fruit, noten of hoogwaardige lijnolie worden verfijnd. Ook als smoothie, bowl, gebak of ovenschotel levert MorgenStund’ veel vitaminen, mineralen en sporenelementen die u voor een gezond en succesvol begin van de dag nodig hebt.

Goed verzorgd de dag door

De juiste keuze van het middageten is vaak moeilijk. Het moet snel gaan, maar toch gezond en smakelijk zijn. In de kantines of bij de bakker om de hoek worden meestal calorierijke maaltijden aangeboden die arm zijn aan voedingsstoffen, waardoor in de namiddag een gebrek aan energie ontstaat. Het middageten moet licht, maar toch rijk aan voedingsstoffen.

Genieten van de schatten van de natuur

De quinoa-gierst-maaltijd TafeltjeDekje is de ideale basis voor een dergelijke middagmaaltijd. Ze scoort niet alleen met mineralen zoals zink, ijzer en magnesium, maar bevat ook de belangrijke vitaminen, foliumzuur en vitamine B evenals hoogwaardig eiwit en ballaststoffen.