MeineBase

Basisch mineraalzout voor lichaamsverzorging

P. Jentschura MeineBase Badzout 750 gram
  • Gecertificeerde natuurcosmetica
  • zonder kleur-, geur- en conserveringsstoffen
  • zeer goede huidverdraagzaamheid; dermatologisch bevestigd
  • stimuleert de uitscheiding van afvalstoffen via de huid
  • zorgt voor een zachte en stralende huid
  • met 8 zeer fijn gemalen edelstenen
Bestel MeineBase in onze webshop

Het basisch-mineraalzout  reinigt, verzorgt en regenereert bijzonder intensief. Het gecertificeerde natuurcosmeticaproduct optimaliseert het zelfvettent vermogen van de huid en zorgt voor een zachte en  stralende huid. MeineBase met een pH-waarde van 8,5 stimuleert de uitscheiding van afvalstoffen via de huid en ondersteunt daarmee een gezond zuur-base evenwicht. Huidklachten zoals acne, psoriasis, eczeem en schimmels verdwijnen door intensieve basische lichaamsverzorging met Meinebase. De 8 edelstenen  in het mineraalzout werken op de verschillende chakra’s van het lichaam. De edelstenen helpen de chakra’s te openen en zorgen voor een continue energiestroom.

Ingrediënten

Natuurlijke huidverzorging naar het voorbeeld van de natuur

natriumhydrogeencarbonaat, zeezout, natriumcarbonaat, natuurlijke mineralen en de acht edelstenen agaat, carneool, citrien, chrysopraas, chalcedoon, saffier, bergkristal en onyx.jentschura ingredienten meinebase

Toepassingen

met MeineBase

MeineBase is veelzijdig toepasbaar – de flexibiliteit van het zout richt zich helemaal naar de individuele behoefte. Een ligbad voor ontspanning en ontzuring, een voetbad na het sporten om verzuring tegen te gaan, peeling voor onder de douche, inhaleren bij verkoudheid of een bad met basisch mineraalzout voor je baby en kind. MeineBase kan breed ingezet worden voor het hele gezin!

Bad

Voor een basisch bad zijn drie deksels (drie eetlepels) MeineBase nodig. Wij adviseren een badtemperatuur van 36 – 38 °C en een badduur van ten minste 60 minuten om de afvoerende werking van binnenuit goed te laten werken.Borstel tijdens het bad met regelmaat de huid af om de afvalstoffen te verwijderen en de doorbloedding te stimulerenVoor een kinderbad van circa 20 liter adviseren wij een halve deksel (of een theelepel) MeineBase en een badduur van 10 tot 30 minuten.

Voetbad MeineBase

Voetbad

Voor een voetbad is een halve deksel (of een theelepel) MeineBase bij een watertemperatuur van 38 tot 41 °C voldoende. Het voetbad moet ten minste 30 minuten duren om de afvoerende werking van binnenuit goed te laten werken. Borstel regelmatig je voeten om afvalstoffen te verwijderen en de doorbloeding te stimuleren. Heerlijk na een lange dag werken, lopen, of voor het slapen gaan.

Handbad

Handbad

Doe voor een handbad een halve deksel (een theelepel) MeineBase in een kom water. Borstel regelmatig je handen om afvalstoffen te verwijderen en de doorbloeding te stimuleren.

Inhaleren

Vul een kom met 1,5 tot 2 liter kokend water en voeg vervolgens een halve deksel (een theelepel) MeineBase toe. Afhankelijk van de de behoefte kun je twee tot drie keer per dag twee tot drie minuten inhaleren.

Deodorant

Meng in een handpalm een halve theelepel MeineBase met een beetje water. Bevochtig de met (basische) zeep gewassen oksels met dit mengsel en laat het opdrogen

Tandverzorging

Los een beetje MeineBase op in een beker met water en dompel hierin je tandenborstel. Doe daarna een fluoridevrije tandpasta op de borstel en poets je tanden zoals gewoonlijk.

Stoombad

Om MeineBase bij een stoombad te gebruiken, moet je eerst even 5 minuten zweten. Dan een beetje MeineBase op het lichaam aanbrengen en zachtjes inmasseren. Daarna nog tien minuten zweten en tot slot afdouchen.

Massage

Gebruik voor de massage een hoogwaardige huidolie en meng deze met MeineBase. De huidolie opbrengen en vervolgens met de vlakke hand het basisch mineraalzout van een bord nemen en zacht inmasseren.

Peeling

Meng MeineBase met BasenSchauer in een verhouding 1 : 2 en scrub je lichaam.

Dosering van MeineBase

Het deksel van de verpakking is tegelijkertijd sluiting en handige maatschep. Aan de bovenkant vind je twee markeringen.  Als je de deksel tot de bovenste markering vult, dan komt dit overeen met een eetlepel. De onderste markering geeft de hoeveelheid van een theelepel.

Buitenste markering = 1 eetlepel

Binnenmarkering = 1 theelepel

Dosering van MeineBase
AlkaWear – basische functionele onderkleding

AlkaWear – basische functionele onderkleding

Met de functionele kledingslijn AlkaWear is basische lichaamsverzorging en de gerichte reiniging van het lichaam nu nog praktischer en functioneert geheel onopvallend – overdag of ‘s nachts.

Naar de AlkaWear producten

Inhoud van MeineBase

75 g 1 – 2 ligbaden of 10 voetbaden
750 g 15 ligbaden of 100 voetbaden
1500 g 30 ligbaden of 200 voetbaden
2750 g 55 ligbaden of 366 voetbaden
MeineBase in bad

Basische voeding

Je bent wat je eet – talrijke basische en lekkere tips voor een gezonde voeding volgens het Jentschura principe en informatie over onze levensmiddelenwereld vindt u in onze themawereld ‘Basische voeding‘.

Lees meer
Jentschura's BasenKur

Jentschura’s BasenKur

Jentschura‘s BasenKur brengt u weer in evenwicht. Waardevolle informatie en tips voor de planning van uw heel persoonlijke BasenKur vindt u in onze themawereld ‘Jentschura’s BasenKur‘.

Lees meer