
- 100 biologische plantensoorten in een glazen pot
- bevat álle mineralen, vitamines, spoorelementen, enzymen en essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft
- gluten- en lactose vrij
- zonder toegevoegde suikers
- zuiver plantaardig
- ondersteunt een gezond zuur-base evenwicht
Met de kracht van meer dan 100 plantaardige ingrediënten voorziet dit basisch superfood ons lichaam van alle belangrijke vitaal- en microvoedingsstoffen. Het omnimoleculaire zuiver plantaardig granulaat poeder ondersteunt een evenwichtige zuur-base-huishouding. Wurzelkraft neutraliseert afvalstoffen waarna ze uitgescheiden kunnen worden en versterkt de darm- en nierfuncties. Het bevat alle belangrijke voedings- en werkzame stoffen zoals mineralen, vitamines, spoorelementen, enzymen en essentiële aminozuren in optimale bio beschikbaarheid, waaruit ons lichaam bestaan en die het voor zijn functies nodig heeft. Met elke hap versterk je je lichaam!
De WurzelKraft-filosofie
„Ons organisme heeft alles nodig. Maar alleen het goede en van het goede maar weinig.“
Dr. h. c. Peter Jentschura
Ingrediënten
De gehele veelsoortigheid van de natuur
vruchten 25,8 % (appel*, mango*, ananas*, bosbessen*, acerolakers*, sinaasappel*, rode bosbessen*, braambessen*, abrikozen*, sinaasappelschil*, veenbes*, citroenschil*), bijenpollen* 17 %, pompoenpitten*, lupine*, zonnebloempitten*, aardamandelen*, zoete amandelen*, kruiden 4,8 % (zoethoutwortel*, paardenbloem*, hopbloesem*, boekweit kruid*, galangawortel*, berenlook*, brandnetelbladeren*, vlozaadvezels*, lavasbladeren*, rozemarijnbladeren*, tijm*, hysop*, dragonbladeren*, eucalyptusbladeren*, melissebladeren*, akkerpaardenstaart*, duizendblad*, wijngaardbladeren (groene)*, artisjok*, basilicum*, bonenkruid*, waterkers*, dilletoppen*, citroenverbenabladeren*, vlierbloesem*, bessenbladeren*, lavendelbloesem*, lindebladeren*, zilveren lindebloesem*, longkruid*, melisse*, sinaasappelbladeren*, wilde tijm*, brandnetel*, braambesbladeren*, aardbeibladeren*, frambozenbladeren*, Oost-Indische kers*, citroengras*, maïsbaard*, marjolein*, rozenbloesembladeren*, selderijbladeren*, duizendguldenkruid*, kervelbladeren*), groenten 2,8 % (rode biet*, koolbladeren*, rode linzen*, wortelen*, zwarte rammenas*, courgette*, asperge*, kikkererwten*, bonen*, broccoli*, mierikswortel*, spinazie*, uien*), boekweit*, gierst*, walnoten*, specerijen*, topinamboer*, amarant*, rozenbottels*, dille vruchten*, granaatappelpitten*, pistaches*
* Ingrediënt uit ecologische/biologische landbouw (DE-ÖKO-064)
Bereiding
van WurzelKraft
WurzelKraft kun je puur innemen, maar het smaakt ook heerlijk in groente- en fruitsappen, pap, muesli, appelmoes, lijnzaad- of olijfolie, dressings, gekoelde soepen en groentegerechten. Om ervoor te zorgen dat vitaminen, enzymen, aminozuren en andere waardevolle inhoudsstoffen niet verloren gaan, is het belangrijk dat je Wurzelkraft pas aan het voedsel toevoegt nadat het afgekoeld is tot consumptietemperatuur.

Consumptieaanbeveling
Begin met 1 a 2 theelepels WurzelKraft per dag, binnen een paar dagen verhogen tot 3 x 2 theelepels per dag of meer.
Inhoud van Wurzelkraft
150 g | ca. 2 weken* |
300 g | ca. 4 1/2 weken* |
600 g | ca. 9 weken* |
1650 g | ca. 24 weken* |
* | bij een gebruik van 3 tl dagelijks |
Creatieve recepten
met Wurzelkraft
Je kunt eindeloos variëren met Wurzelkraft. Laat je inspireren door onze recepten. Enjoy!




Voedingswaarden
van Wurzelkraft
Voedingswaarde | – | per 100 g |
Energie | – | 1756 kJ / 420 kcal (21 %)1 |
Vet | – | 17,5 g (25 %)1 |
– waarvan verzadigde vetzuren | – | 2,6 g (13 %)1 |
Koolhydraten | – | 42,1 g (16 %)1 |
– waarvan suikers2 | – | 26,2 g (29 %)1 |
Vezels | – | 14,4 g |
Eiwitten | – | 16,5 g (33 %)1 |
Zout | – | 0,03 g (<1 %)1 |
Vitamine3 | – | pro 100 g |
Vitamine E | – | 10,10 mg (84 %)4 |
Vitamine K1 | – | 40,40 µg (54 %)4 |
Vitamine C | – | 104 mg (130 %)4 |
Thiamine | – | 0,34 mg (31 %)4 |
Riboflavine | – | 0,60 mg (43 %)4 |
Niacine | – | 4,16 mg (26 %)4 |
Vitamine B6 | – | 0,42 mg (30 %)4 |
Foliumzuur | – | 87,10 µg (44 %)4 |
Pantotheenzuur | – | 1,25 mg (21 %)4 |
Biotine | – | 27,4 µg (45 %)4 |
Mineralen3 | – | per 100 g |
Kalium | – | 845 mg (42 %)4 |
Calcium | – | 183 mg (23 %)4 |
Fosfor | – | 350 mg (50 %)4 |
Magnesium | – | 158 mg (42 %)4 |
Ijzer | – | 8,69 mg (62 %)4 |
Zink | – | 2,60 mg (26 %)4 |
Koper | – | 0,80 mg (80 %)4 |
Chroom | – | 22,0 µg (55 %)4 |
Aminozuren3 | – | per 100 g |
Threonine | – | 580 mg |
Lysine | – | 840 mg |
Valine | – | 780 mg |
Leucine | – | 1180 mg |
Isoleucine | – | 690 mg |
Fenylalanine | – | 770 mg |
Tryptofaan | – | 170 mg |
Methionine | – | 330 mg |
Arginine | – | 1480 mg |
Histidine | – | 440 mg |
- 1 % van de referentiehoeveelheid. Referentiehoeveelheid voor een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).
- 2 zonder toevoeging van suiker (bevat van nature suikers)
- 3 Bevat van nature de vitaminen, mineralen en aminozuren.
- 4 % NRV = nutritionele referentiewaarde (nutrient reference value)