Voetfreflex therapie

Deze therapie is gebaseerd op spieren en voeten, ook wel voetreflexzone therapie genoemd. Voetfreflex therapie

Alle spieren, organen, klieren en andere delen van de mens corresponderen met bepaalde delen van de voetzolen. Door de juiste plekken op de voeten te behandelen (door middel van een speciale handgreep- techniek), worden de klachten elders in het lichaam aangepakt.Voetreflexzone therapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Hoe werkt de voetreflex massage?

De Voetreflexzone therapie is erop gericht het lichaam in balans te brengen. De therapeut geneest dus niet zozeer, maar bevordert vooral de natuurlijke processen binnen het lichaam. De speciale voetmassage is daarnaast ook nog eens heel ontspannend!

voetreflex therapie

Bij voetreflexologie oefent de voetreflex therapeute uitwendige druk uit op de reflexzones en reflexpunten in de voeten. Dit komt doordat voetzones corresponderen met organen, zenuwdraden, spieren en andere lichaamsdelen. Bij deze voetreflextherapie ofwel Voetreflexzonetherapie worden door speciale uitwendige handtechnieken inwendige gebieden in het lichaam geprikkeld en weer aangezet tot activiteit.

voetreflex

Het draait hierbij om druk uitoefenen op de reflexzones in je voet. Lang indrukken, loskneden en bewerken met de knokkels. Hierop reageren de zenuwen in je voeten door prikkels uit te zenden naar diverse delen in je lichaam. Op die manier stimuleer je de bloedcirculatie in je huid en spieren. Hierdoor zal uw lichaam in korte tijd weer natuurlijk herstellen!

Ieder gebied in je voet staat in contact met een deel van je lichaam. Op de bal van je voet bevinden zich je hart en longen. Onderaan je voet tref je het spijsverteringsstelsel aan. Je hiel vertegenwoordigt je bekken, billen en voortplantingsorganen. De binnenkant van je voet staat voor je wervelkolom en de buitenkant voor je ledematen.

Wordt voetreflextherapie vergoed?

Er is een aantal zorgverzekeraars dat Voetreflexzonetherapie vergoedt, mits gegeven door een door de VNRT erkende therapeut. De Zonnevlecht beschikt over therapeuten die bij het VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten) zijn aangesloten.

Vereniging-van-Nederlandse-Reflexzone-Therapeuten-VNRT

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend intakegesprek. Vraag ook naar een gratis proefbehandeling Voetreflexzonetherapie van 20 min.

De Horizon Gezondheidscentrum uit Sint-Oedenrode