Voetfreflex therapie

Deze therapie is gebaseerd op spieren en voeten, ook wel voetreflex massage genoemd. Voetfreflex therapie

Alle spieren, organen, klieren en andere delen van de mens corresponderen met bepaalde delen van de voetzolen. Door de juiste plekken op de voeten te behandelen (voetreflex, door middel van een speciale handgreep- techniek), worden de klachten elders in het lichaam aangepakt.

Hoe werkt de voetreflex massage?

De Voetreflex therapie is erop gericht het lichaam in balans te brengen. De therapeut geneest dus niet zozeer, maar bevordert vooral de natuurlijke processen binnen het lichaam. De speciale voetmassage is daarnaast ook nog eens heel ontspannend!

voetreflex

Bij voetreflex oefent de voetreflex therapeute uitwendige druk uit op de reflexzones en reflexpunten in de voeten. Dit komt doordat voetzones corresponderen met organen, zenuwdraden, spieren en andere lichaamsdelen. Bij deze voetreflextherapie ofwel voetreflexzonetherapie worden door speciale uitwendige handtechnieken inwendige gebieden in het lichaam geprikkeld en weer aangezet tot activiteit. Hierdoor zal uw lichaam in korte tijd weer natuurlijk herstellen!

Wordt voetreflex therapie vergoed?

Er is een aantal zorgverzekeraars dat Reflex therapie vergoedt, mits gegeven door een door de VNRT erkende therapeut. De Zonnevlecht beschikt over therapeuten die bij het VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten) zijn aangesloten.

Vereniging-van-Nederlandse-Reflexzone-Therapeuten-VNRT

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend intakegesprek. Vraag ook naar een gratis proefbehandeling voetreflex van 20 min.