Aqualine waterfilter

Voor écht gezond en helder drinkwater

Het Aqualine waterfilter is één van de beste waterfiltersystemen die je op dit moment kunt kopen. Dit systeem heeft geen elektriciteit nodig en filtert gemiddeld meer dan 99% van alle vervuilende stoffen uit het water. De prestaties van dit waterfilter zijn minstens net zo goed als die van vele andere, veel duurdere watersystemen. Met een Aqualine kun je dan ook écht gezond en helder drinkwater maken van kraanwater, maar zelfs ook van regen-, sloot- of rivierwater. Daarnaast zorgen de mineraalstenen ervoor dat er mineralen toegevoegd worden. Je kunt kiezen voor een alkalische of niet-alkalische werking, wanneer je een Aqualine waterfilter koopt in onze webshop.

Aqualine waterfilter kopen

De voordelen van een Aqualine waterfilter

Er zijn vele fabrikanten van waterfilters. Bij Zonnevlecht hebben gekozen voor de Aqualine waterfilters omdat we dit op alle vlakken het beste filtersysteem vinden dat op dit moment te verkrijgen is:

 • Het filtert méér dan 99% van alle vervuilende stoffen uit water. Niet alleen kalk dus, maar ook stoffen als PFAS, GenX, medicijnresten, microplastics, hormonen, bacteriën en pesticiden.
 • De vulkanische mineraalstenen zorgen ervoor dat diverse gezonde mineralen, die van nature in water aanwezig zijn, worden toegevoegd.
 • Ook eventuele nare luchtjes en smaken worden uit het water verwijderd.
 • Je hebt de keuze tussen een alkalisch of niet-alkalisch filtersysteem.
 • Er is geen elektriciteits- of wateraansluiting nodig.
 • De Aqualine is onderhoudsarm: je hoeft alleen eens per jaar de filters te vervangen, en ongeveer eens in de drie jaar de mineraalstenen.
 • Zelfs slootwater of regenwater kun je drinkbaar maken met het Aqualine waterfiltersysteem.
 • De glazen opvangtank ziet er prachtig uit: het heldere blauwe glas, dat uv-licht filtert, is met de mond geblazen en is eenvoudig schoon te maken.

De werking van een Aqualine waterfilter

Het Aqualine waterfilter werkt dus zonder elektriciteit, maar volgt eigenlijk hetzelfde principe als de natuur. Daar sijpelt het regenwater langzaam maar zeker door verschillende bodemlagen, waardoor het niet alleen wordt gefilterd, maar er ook allerlei mineralen aan worden toegevoegd. Een Aqualine waterfilter bestaat uit verschillende filters die boven elkaar geplaatst zijn. Wanneer hier water op gegoten wordt, zal het deze filters langzaam passeren. Het gebruikt dus de zwaartekracht, en elektriciteit is daarom niet nodig!

 • Eerst zakt het water door het keramische filter, waarmee al een groot deel van de vervuiling uit het water gehaald wordt.
 • Vervolgens komt het langs het nieuwe-generatie meerstappenfilter, dat uit vier lagen bestaat: koolstof, zeolietballetjes, silica- en combiballetjes, en tot slot een laag Illite combiballetjes.
 • Kiest u voor een Aqualine waterfilter dat het water alkalisch maakt? Dan zit onder het meerstappenfilter een speciale pH ring om de pH-waarde te verhogen.
 • De mineraalstenen onder in de watertank zorgen ervoor dat er maar liefst 18 verschillende mineralen worden toegevoegd, in hoeveelheden zoals die bij natuurlijk water ook worden aangetroffen. Bovendien zorgt het aanwezige zilver ervoor dat er zich geen bacteriën vormen. Daardoor is het water wekenlang houdbaar.
 • Ten slotte wordt het water door een viertal magneten in beweging gebracht in het kraantje: er ontstaat hierdoor een natuurlijke werveling in het water. Dit proces heet vitaliseren en heeft ook in de natuur een positieve uitwerking op de groei van planten.

Aqualine waterfilter kopen

Onderhoud van een Aqualine waterfilter

Koopt u een Aqualine waterfilter, dan haalt u een product in huis dat echt jarenlang mee zal gaan wanneer u het goed onderhoudt. Dat onderhoud stelt overigens erg weinig voor. Het enige dat u hoeft te doen, is de filters eenmaal per jaar vervangen. De mineraalstenen hoeven slechts eens in de drie jaar vervangen te worden. Deze filters en stenen zijn uiteraard ook bij Zonnevlecht los te verkrijgen.

Aqualine waterfilter

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Aqualine Waterfilters? Neem dan gerust even contact met ons op. We hebben verschillende uitvoeringen in onze webshop. Zo kunt u kiezen voor het kopen van een Aqualine met een inhoud van 5, 12 of 18 liter. Ook de verschillende onderdelen, zoals filters en stenen, zijn bij Zonnevlecht te verkrijgen. Vergeet kraanwater of mineraalwater uit flessen: voor het allerzuiverste water koopt u een Aqualine Waterfilter bij Zonnevlecht!