Borstelassortiment

Regelmatig borstelen voor het reinigen van de huid, ook de teen- en vingernagels zijn een uiterst effectieve hulp, om het gehele lichaam te reinigen en te onderhouden.

Klik hier om naar ons assortiment te gaan.

Met regelmatig droog borstelen begint de dag fris en vrolijk. ‘s Ochtends worden opstartproblemen eenvoudig weggeborsteld. Het nat borstelen verbetert niet alleen de algemene welzijn, maar vervangt daarnaast ook de natuurlijke lichaamsverzorging en -reiniging. U kunt elke 5-10 minuten in het basische voet-, zit- en ligbad het lichaam borstelen.

Voor nat borstelen van de handen, voeten en nagels kan bijvoorbeeld een oplossing bestaande uit 3-5 liter koud water en een theelepel MeineBase basisch badzout gemaakt worden. Borstelen in de ochtend wordt aanbevolen in koud basisch water voor het stimuleren van de handen en voeten. ‘s Avonds borstelen of tussendoor is ontspannend in warm en basisch water.

Bijzonder aangenaam en rustgevend is het regelmatig borstelen van het lichaam in de richting van de vingers en tenen en naar de oksels en liezen.

‘Honderd borstelstreken per dag’ vormen de optimale verzorging voor onze hoofdhuid en onze haren. De hoogwaardige haarborstel van P. Jentschura verleent uw haar niet alleen een natuurlijke glans, maar voorkomt tevens droge en stugge haarpuntjes.

Het natuurlijke varkenshaar stimuleert bovendien de doorbloeding en bevordert daarmee de belangrijke reiniging en het herstel van de haarbodem met zijn honderduizenden zweet- en talgklieren. De haargroei wordt gestimuleerd en de talg van de hoofdhuid heel behoedzaam in het haar verdeeld – de eenvoudigste en natuurlijkste manier van haarverzorging.

De krachtige wildzwijnharen van de haarborstel van P. Jentschura zijn ‘verzet’ geplaatst, zodat ze uw haar goed kunnen grijpen en de dagelijkse verzorging van uw haar en hoofdhuid verandert in een klein wellnessmoment.

Reinigingsinstructie: bij dagelijks gebruik dient de borstel regelmatig te worden gereinigd met een milde shampoo of met zeep omdat zich zout en talg van de hoofdhuid aan de haren hechten.

Een gezonde en verzorgde hoofdhuid is de sleutel tot mooi en krachtig haar. Basische hoofdhuidverzorging reinigt de haarbodem en verlicht symptomen zoals jeuk, schilferige hoofdhuid of haaruitval.

Met de professionele massageborstel ervaart u droge borstelingen als een volkomen nieuw wellnessgevoel. De middelharde haren van natuurlijk wildzwijnharen geven u nieuwe energie en bieden vooral mensen met een robuuste huid een heerlijke massagebelevenis – en wel van top tot teen.

Masseer de vermoeidheid weg: De borstelmassage is vooral aangenaam als ochtendmassage voor het douchen om de bloedsomloop, de lymfecirculatie en het zenuwstelsel gericht en zachtjes te stimuleren.

Een mooi bijkomend effect: dankzij het verstelbare klittenband worden hand- en vingergewrichten tijdens het borstelen extra ontlast.

Voeten worden in de natuurgeneeskunde als onze “hulpnieren” beschouwd. Maar niet alleen via de voeten, ook via de handen kan ons lichaam op een prachtige manier worden ontlast. Om van deze uitscheidingsfunctie gebruik te kunnen maken zijn intensieve, stimulerende hand-, voet- en nagelborstelingen in een basisch bad met een hand- en nagelborstel met zuiver natuurlijk haar van P. Jentschura aan te bevelen.

Borstelassortiment

Voor droog en nat borstelen

1 Hand- en nagelborstel

Gemaakt van gelaagd beukenhout
met zeer krachtige borstelharen

2 Gezichtsborstel

Gemaakt van gelaagd beukenhout
met zeer zachte borstelharen

3 Cosmetische borstel

Gemaakt van gelaagd beukenhout
met zachte borstelharen

4 Lichaamsborstel

Gemaakt van gelaagd beukenhout
met krachtige borstelharen

5 Badborstel

Gemaakt van gelaagd beukenhout
met middelkrachtige borstelharen

Voor droog borstelen

6 Haarborstel

Gemaakt van massief beukenhout
met krachtige natuurlijke borstelharen

7 Profi-massage borstel

Gemaakt van massief beukenhout
met middelkrachtige borstelharen en met verstelbare klittenband

8 Energieborstel

Gemaakt van massief beukenhout
met bronzen en natuurlijke borstelharen en met verstelbare klittenband

De toepassing van de energieborstel is het hoogtepunt van het droog borstelen. De massage met de hoogwaardige, fijne bronzen borstelharen, gemaakt van een legering van koper en tin, leidt tot een bijzonder rustgevende en aangename tintelend gevoel op de huid.