VitaZouten Celzouten

Wat zijn celzouten?

Ze bestaan uit specifiek negatief en positief geladen bestanddelen, genaamd ionen. Deze ionen zijn de dragers van de elektrische lichaamsenergie, die vele lichaamsfuncties bepalen zoals de spieractiviteit en de zenuwfunctie. Afhankelijk van de elektrische ladingsverhoudingen binnen en buiten de cellen, vormen zich door de biochemie uit enkelvoudige mineralen minerale verbindingen, oftewel celzouten. Uit de enkelvoudige mineralen calcium en fosfor, vormt zich bijvoorbeeld de verbinding calcium phosphoricum in een sterke verdunning.

Tekorten aanvullen

De celzouttherapie van Dr. Schüssler is er op gericht om het door overbelasting optredend tekort aan celzouten aan te vullen. Anders gezegd: indien de 24 celzouten in de juiste verhouding en op de juiste plaats aanwezig zijn in het organisme, is dit optimaal voor de gezondheid. De stofwisseling functioneert niet goed als er een tekort aan celzouten is. En een gebrekkige stofwisseling geeft overbelasting, wat op den duur aanleiding is voor klachten. Als een ziekmakende prikkel – bijvoorbeeld verstoring van de moleculaire beweging door verzuring – een cel treft, dan wordt haar functioneren in eerste instantie versterkt. Zo biedt de cel weerstand aan de prikkel. Maar als zij hierdoor een deel van haar celzouten verliest, dan is zij ‘ziekelijk veranderd’. De cel is dan verzuurd door een tekort aan celzouten en vraagt om een aanvulling uit de reserves van het lichaam. Is dat niet meer mogelijk, dan is aanvulling gewenst.

De minerale celzouten (VitaZouten)

De celzouten zijn volgens de klassieke receptuur bereid uit natuurlijke, door het lichaam direkt opneembare, grondstoffen. De celzouten zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 120 of 360 stuks. De Schüssler huidgel is verkrijgbaar in verpakkingen van 90 of 250 ml. Verder hebben wij verschillende soorten literatuur over de Schüssler minerale celzouten in ons assortiment.
Kijk voor meer informatie op www.celzouttherapie.nl
Celzouttherapie Nederland streeft naar een grotere bekendheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de celzouten, zoals ze door Dr. Schüssler zijn ontdekt en ontwikkeld.
Daarbij stelt Het Nederlands centrum voor Dr. Schüssler’s celzouttherapie zich ten doel als centrum te fungeren voor kennisontwikkeling en het verstrekken van gebruiksadvies.
Daarbij stelt Celzouttherapie Nederland zich ten doel als centrum te fungeren ten aanzien van de levering van de celzouten volgens de klassieke receptuur®. Zij doen dit onder de productnaam VitaZouten.
LET OP!!! Er zijn verkooporganisaties die celzouten op de markt brengen en aanprijzen als dat deze celzouten zich onderscheiden omdat zij calciumbehenaat als antiklontermiddel gebruiken in plaats van het veilige en goedgekeurde Magnesiumstearaat E-nummer 572.
Calciumbehenaat is echter een veel goedkoper restproduct van diverse planten waaronder pindavellen.
Calciumbehenaat, calcium + beheenzuur = een vetzuur met zeer lange keten, is echter een cholesterol verhogend verzadigd vetzuur zie http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/73/1/41
Het gebruik van calciumbehenaat in plaats van magnesiumstearaat in celzouttabletten maakt een product wel goedkoper maar voor de gezondheid zeker niet beter.
Het verkondigen dat het veilige en goedgekeurde magnesiumstearaat E- nummer 572 een minderwaardig antiklontermiddel is, is dan ook om waarschijnlijk commerciële redenen uit de lucht gegrepen.
Ook hier geldt weer: “Goedkoop is in de tijd duurkoop”. Want wie wil er nu een verhoogd cholesterol krijgen door het gebruik van zouten om zijn/haar gezondheid te verbeteren ?