Winterrecepten met MorgenStund’
MorgenStund´ Appelovenschotel
• 100 g MorgenStund’
• 180 ml water
• 180 ml havermelk
• 2 grote appels (250-280 g)
• 2-3 el hazelnootschaafsel
• 50 g soft-abrikozen (ca. 6 stuks)
• 2 eieren
• kaneel of vanille, een klein beetje citroensap
Tip: in plaats van de appelen kunnen ook pruimen, kersen e.a. gebruikt worden.
MorgenStund’ met havermelk, water, kaneel of vanille al roerend aan de kook brengen en op een laag vuur 1-2 minuten laten sudderen. Daarna van het fornuis nemen en laten afkoelen.
De appels wassen, ontpitten en kleinsnijden. De abrikozen in stukjes snijden. Alles in een schotel doen en met het hazelnootschaafsel en het citroensap vermengen. Het eigeel met de afgekoelde MorgenStund’ vermengen. Het eiwit stijf kloppen en eronder scheppen. De ovenschotel invetten.
De helft van MorgenStund in de ovenschotel doen en daarna de helft van het appelmengsel. Dan weer MorgenStund’ en daarover de rest van het appelmengsel verdelen.
Oventemperatuur: 180 °C
Baktijd: 30-40 min
MorgenStund´ winters 1 portie
• 3 el MorgenStund’
• ca. 160 ml water of havermelk
• 2 el amandelschaafsel, licht geroosterd
• 1 el hazelnootschaafsel
• 3-4 gedroogde dadels
• 2 tl pruimenmoes
• ½ appel
• ½ sinaasappel
• kaneel
MorgenStund’ met havermelk of water al roerend aan de kook brengen en op een laag vuur 1-2 minuten laten sudderen. Daarna van het fornuis nemen en laten afkoelen. Het amandelschaafsel in een pan even roosteren. De appel, sinaasappel en dadels kleinsnijden en in een schotel met het hazelnoot- en amandelschaafsel en de kaneel vermengen.
De ingrediënten worden als volgt in laagjes op elkaar gelegd:
Allereerst 1 tl pruimenmoes, dan de ene helft van MorgenStund, vervolgens weer 1 tl pruimenmoes en daarna de andere helft MorgenStund’. Daarop komt dan het fruit-amandel-hazelnoot-mengsel, fruitig gegarneerd met kaneel en Wurzelkraft.