Doe de zuur/base check

Vul de zuur-base check zo compleet mogelijk in en ontvang van ons een persoonlijk advies op maat

zuur/base check

Verzuurt jouw lichaam?

Herken de signalen

Heb jij last van vermoeidheid, pijnlijke gewrichten en spieren, haaruitval, huidklachten, verkoudheden of infecties? Dit zijn vaak de eerste symptomen van een verstoord zuur-base balans. Maar hoe verzuur je nou?

Ons zuur-base evenwicht in het lichaam is ontzettend belangrijk. Gezondheid gaat over balans. Er moet balans zijn in de vloeistoffen en systemen van het lichaam, zodat deze optimaal kunnen functioneren. Voeding heeft een grote impact op het zuur-base evenwicht. Onze levensstijl tegenwoordig is erg “zuur’ (en dan bedoelen we niet de smaak in de mond waar je gezicht van gaat samentrekken!) We eten steeds meer zuurvormende voedingsmiddelen zoals suiker, brood, vlees en kaas, en we drinken graag een glas rode wijn, frisdrank en koffie. Medicijnen en conserveringsmiddelen kunnen, net als stress en straling, indirect veel verzuring veroorzaken. De inname van groenten, kruiden en kiemen, die samen met aardappelen en amandelen onder de noemer basische voeding valt, is vervangen door meer vlees, kaas en pasta. Op de lange termijn kan een overschot aan zuurvormende voeding veel gezondheidsklachten veroorzaken.

Alle processen in het lichaam zijn afhankelijk van de juiste pH- balans tussen zuur en base. Een te zure pH waarde kan leiden tot klachten, maar ook te basisch is niet gezond.

Wanneer we te veel zuren en gifstoffen binnenkrijgen via onze voeding, het milieu, maar ook indirect via stress en straling raakt het lichaam overbelast. Zuren en gifstoffen moeten worden geneutraliseerd met mineralen, wat er voor zorgt dat onze mineraaldepots (o.a. van je gewrichten/haren/nagels/huid/tanden) leeg raken. Wanneer het lichaam leeggeroofd wordt van mineralen kunnen er serieuze klachten opspelen. Zuren en gifstoffen die niet goed uitgescheiden kunnen worden via onze darmen, nieren en longen worden opgeslagen in (vet) weefsels, wat resulteert in o.a. overgewicht en cellulitis. Maar ook gewrichtsklachten, zoals reuma en artritis zijn een teken van een verstoord zuur-base evenwicht. Zuren en gifstoffen hopen zich op in spierweefsels en veroorzaken zo pijnlijke gewrichten. Een overschot aan zuren en gifstoffen kan zich ook uiten in vele huidklachten. Huid en slijmvliezen worden als uitscheidingsorgaan toenemend actief tot acne, psoriasis, neurodermitis enz.  Deze klachten moeten we niet onderdrukken met bijv. medicatie of (hormoon) zalfjes maar de uitscheiding van zuren en gifstoffen via de huid moeten ondersteund worden met basische lichaamsverzorging.

Afhankelijk van het stofwisselingstype leidt verzuring tot verschillende symptomen. Bij deze verschillende symptomen hoort een specifiek ontzuringsadvies. Zo valt iemand met huidklachten onder een ander stofwisselingstype dan iemand met gewrichtsklachten of overgewicht.  

Wil jij weten welk advies bij jou symptomen (klachten) hoort? Vul de zuur-base check zo volledige mogelijk in en ontvang van ons jou persoonlijke advies inclusief ontzurings- en voedingstips.