Glutenvrij eten met de producten van P. Jentschura

Klik hier voor glutenvrije producten van P. Jentschura

Een dag begint met een goed en gezond ontbijt. Wie ‘s morgens zijn lichaam al van waardevolle, natuurlijke voedings- en vitaalstoffen voorziet, legt de basis voor een lang aanhoudend lichamelijk en geestelijk prestatievermogen – tijdens het werk, op school, bij het sporten of thuis. Naast een gezonde glutenvrije voeding zorgt Morgenstund voor het ontzuren van het lichaam.

glutenvrij

Jong en oud, allemaal zijn we voortdurend op pad. Tegelijkertijd willen we op het werk, op school, etc. de hele dag door geconcentreerd en productief zijn, en ook plezier in het leven hebben. Dit kan alleen als we letten op een volwaardige en uitgebalanceerde voeding.

Voor wie is glutenvrij eten bedoeld?

Wie zijn darmen minder belast, heeft meer energie. Glutenvrije producten van P.Jentschura zijn daarom geschikt voor mensen die bewust met hun voeding bezig zijn, meer energie nodig hebben of kampen met darmklachten.

Zonnevlecht verkoopt een glutenvrij ontbijt en maaltijd, wat een uitstekende basis vormt voor een glutenvrij dieet.

glutenvrij

Coeliakie en darmklachten

Coeliakie, ook wel aangeduid met gluten- enteropathie, is een chronische darmaandoening, zich kenmerkend door een aangeboren gluten-intolerantie die bij een onaangepast dieet leidt tot een beschadiging van het darmslijmvlies.

Het vermijden van gluten, door het volgen van een speciaal dieet, is tot nu toe de enig bewezen werkzame behandeling voor mensen met de aandoening coeliakie. Het dieet vrij van gluten moet dan levenslang worden gevolgd. Voedsel dat gluten of sporen van gluten bevat, beschadigt het slijmvlies van de dunne darm bij mensen met coeliakie.

Door glutenvrije producten te eten, heeft de darmwand van mensen met coeliakie tijd om te genezen. Hierdoor worden belangrijke voedingsstoffen weer opgenomen en zullen klachten verminderen en uitblijven.

Glutenvrij

Wat zijn gluten?

Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, haver¹, spelt en kamut en producten op basis van deze granen. Glutenbevattende producten zijn o.a. brood, beschuit, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Ook komt gluten voor in soepen, sauzen, bouillon, diverse snoepjes en ijssoorten, doordat een graanproduct als bindmiddel is gebruikt.