
- Bron van voedingsvezels en proteïnen
- Gluten- en lactosevrij
- 100% plantaardig
- Licht verteerbaar
- Zonder toegevoegde suikers2
- Uit ecologische/biologische landbouw
TafeltjeDekje van P.Jentschura is de heerlijke quinoa gierst maaltijd met veel aromatische groenten en kruiden. Door TafeltjeDekje kort te koken, worden de waardevolle ingrediënten optimaal voorbereidt. De hoogwaardige koolhydraten zorgen verder voor een langdurige en gelijkmatige energie.
Eenvoudig, snel en gemakkelijk te bereiden: TafeltjeDekje volgt het principe van de zuur-base-balans. Het is een gevarieerde en natuurlijke lunch voor thuis en op kantoor, de perfecte tussenmaaltijd of lichte snack in de avond.
Ingrediënten
Snel iets goeds op tafel
quinoa*, gierst*, gedroogde groente 23 % (aardappelen*, tomaten*, worteltjes*, uien*, prei*, erwten*), rijst*, basilicum*, zevengetijdenklaver *, bieslook*, peterselie*, lavas*
* Ingrediënt uit ecologische/biologische landbouw (DE-ÖKO-064)
Bereiding
Basisrecept TafeltjeDekje (1 Persoon)


In de kookpan:
8 el. (ca. 80 g) TafeltjeDekje in ca. 320 ml water/ bouillon roeren en al roerend aan de kook brengen. Bij lage temperatuur ca. 4 – 5 minuten laten sudderen. Af en toe omroeren.

Met de waterkoker:
8 el. (ca. 80 g) TafeltjeDekje in een kom doen, met ca. 270 ml kokend water overgieten, omroeren en 5 minuten afgedekt laten wellen. Naar believen verfijnen.
Voedingswaarde per portie basisrecept:
1169 kJ/277 kcal, 2,80 g vetten (waarvan 0,31 g verzadigde vetzuren), 4,55 g suiker, 0,05 g zout
Inhoud van TafeltjeDekje
400 g |
5 porties à 80 g |
800 g |
10 porties à 80 g |
Creatieve recepten
met TafeltjeDekje
TafeltjeDekje smaakt ook lekker met pesto, plantaardige olie (bijv. lijnolie, na afkoeling toevoegen), balsamico-crème, vegetarische beleg, tomatenpuree, room, kruiden zoals curry, paprika, knoflook, Provençaalse kruiden of kruidenzout.




Voedingswaarden
van TafeltjeDekje
Voedingswaarde | – | per 100 g droog product |
Energie | – | 1461 kJ / 346 kcal (17 %)1 |
Vetten | – | 3,5 g (5 %)1 |
– waarvan verzadigde vetzuren | – | 0,39 g (2 %)1 |
Koolhydraten | – | 63,6 g (24 %)1 |
– waarvan suikers2 | – | 5,69 g (6 %)1 |
Vezels | – | 6,6 g |
Eiwitten | – | 11,6 g (23 %)1 |
Zout | – | 0,06 g (<1 %)1 |
Vitamine3 | – | pro 100 g droog product |
Thiamine | – | 0,26 mg (24 %)4 |
Vitamine B6 |
– | 0,30 mg (21 %)4 |
Vitamine K | – | 25,00 µg (33 %)4 |
Foliumzuur | – | 170 µg (85 %)4 |
Mineralen3 | – | per 100 g droog product |
Kalium | – | 680 mg (34 %)4 |
Magnesium | – | 120 mg (32 %)4 |
Ijzer | – | 3,60 mg (26 %)4 |
Zink | – | 2,10 mg (21 %)4 |
Chroom | – | 17,00 µg (43 %)4 |
Koper | – | 0,41 mg (41 %)4 |
Mangaan | – | 1,00 mg (50 %)4 |
Fosfor | – | 260 mg (37 %)4 |
- 1 % van de referentiehoeveelheid. Referentiehoeveelheid voor een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).
- 2 zonder toevoeging van suiker (bevat van nature suikers)
- 3 Bevat van nature de vitaminen, mineralen en aminozuren.
- 4 % NRV = nutritionele referentiewaarde (nutrient reference value)

Basische voeding
Je bent wat je eet – talrijke basische en lekkere tips voor een gezonde voeding volgens het Jentschura principe en informatie over onze levensmiddelenwereld vindt u in onze themawereld ‘Basische voeding‘.
Lees meer