Basische glutenvrije recepten
Voeding is een belangrijk onderdeel voor de zuur-base balans. Voor een goede zuur-base balans is het noodzakelijk dat zo’n 80% van je voeding uit basische voeding en slechts 20% uit zuurvormende voeding bestaat. Met Morgenstund ben je verzekerd van een overschot aan base tijdens je ontbijt, tussendoortje en lunch. Begin je ochtend bijvoorbeeld met Morgenstund pap, granola of maak in het weekend lekkere pannenkoeken voor het hele gezin.
Morgenstund Easy Pancakes
Voor deze lekkere en voedzame pannenkoeken heb je slechts 3 ingrediënten nodig. Morgenstund, banaan en water!
Ingrediënten
(voor 6 kleine pannenkoeken)
• 60 g Morgenstund
• ¾ banaan
• 100 ml water
Bereidingswijze
1. Blend de ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine tot een glad geheel. Is het beslag te dik? Voeg dan wat extra water toe.
2. Verhit 1 tl kokosolie in een koekenpan. Schenk 1 kleine soeplepel beslag in de pan en bak op hoog vuur. Wacht tot er kleine bubbeltjes in het beslag komen. Draai het vuur dan omlaag en bak nog 1 minuut. Draai de pannenkoek vervolgens om. Herhaal dit totdat het beslag op is.
Serveer tip
Serveer de pannenkoeken met wat yoghurt (bijv. kokos- of amandelyoghurt) en fruit naar keuze. Enjoy!
Morgenstund Granola
Ingrediënten
• 200 g Morgenstund
• 2 el kokosolie
• 50 g amandelen
• 2 handjes rozijnen of 4 verse medjoul dadels (fijngesneden)
• 2 el ahornsiroop (of honing)
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verhit de kokosolie langzaam in de pan.
3. Doe de Morgenstund, grof gehakte amandelen en rozijnen in een kom.
4. Voeg de verhitte kokosolie samen met 2 el ahornsiroop (of honing) toe en roer goed door. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede ovenschaal en rooster voor 15 minuten in de oven. Bewaar de granola in een glazen pot (paar weken houdbaar)
Serveertip
Serveer met yoghurt en fruit naar keuze.