5 Behandeltips bij Psoriasis

psoriasis

5 Behandeltips bij Psoriasis

Psoriasis is een veel voorkomende niet besmettelijke huidaandoening met rode plekken en witte schilfers. In de Chinese geneeskunde wordt psoriasis gezien als huidreuma. Een combinatie van reuma en psoriasis komt dan ook vaker voor.

Wat is de mogelijke oorzaak van psoriasis?

Nieren, darmen en longen hebben de taak zoveel mogelijk zuren en gifstoffen uit te scheiden. Als deze organen overbelast zijn probeert het lichaam zuren en gifstoffen via de huid en slijmvliezen uit te scheiden.

Je huid kan zuren en gifstoffen uitscheiden via de zweetklieren, talgklieren maar ook via een versnelde deling van de huidcellen. De huidcellen delen zich, worden met schadelijke stoffen gevuld en sterven af. Dit leidt tot o.a. roos op je hoofdhuid en psoriasis.

5 behandeltips bij Psoriasis

1. Meet de pH waarde van je urine. Is deze te zuur of juist te basisch? Herstel je zuur-base balans met het driestappenplan van Jentschura. Het gebruik van basisch mineraalzout staat bij psoriasis altijd centraal. Stimuleer de uitscheiding van afvalstoffen via de huid met basisch mineraalzout zodat zuren en gifstoffen het lichaam kunnen verlaten, ga het niet onderdrukken met een hormoonzalf.

2. Vind de psoriasis plaats op het behaarde hoofd? Gebruik aanvullend de basische hoofdhuidgel van P.Jentschura met mineralen, kruidenextracten en etherische oliën van de beste kwaliteit.

3. Eet 70-80% basische voeding en slechts 20-30 % zuurvormende voeding. Drink basisch water! Sluit voedingsintoleranties uit, deze kunnen een trigger zijn voor huidklachten, zoals psoriasis. Door middel van IgG III bloedonderzoek kom je er precies achter wat jou persoonlijke “trigger foods” zijn die constant een ontstekingsreactie uitlokken. Vraag hier een test aan.

4. In de praktijk zien we vaak een Vitamine D3 en foliumzuur tekort bij psoriasis. Ook een verstoorde vetzuurbalans is een veel voorkomend fenomeen bij psoriasis. Laat je waardes testen en vul aan indien nodig. Streef altijd naar optimale waardes.

5. Gebruik natuurlijke basische huidverzorging. Ben je ervan bewust dat een heel groot deel van wat je op je huid smeert ook in je bloedbaan terecht komt. Gebruik je nog geen natuurlijke huidverzorging? Begin met het aanpassen van je deodorant (spuit geen aluminium (zware metalen!) in je klieren) en vervang 1 voor 1 je onnatuurlijke verzorgingsproducten door een goede natuurlijke variant.

Tekst: Anouk Hoving Orthomoleculair voedingstherapeut

Selecteer een Afleverpunt