Cellulite: aanleg of levensstijl?

cellulite

Cellulite; aanleg of levensstijl?

Het klopt inderdaad dat cellulite (ook wel sinaasappelhuid genoemd) gedeeltelijk genetisch bepaald is. De grootste oorzaak van cellulite heeft echter te maken met onze levensstijl. Een levensstijl met te veel zuren en gifstoffen zorgt voor verslakking (=cellulite). Wil je van je cellulite af? Start met ontslakken!

Een teveel aan zuren en schadelijke stoffen uit o.a. verkeerde voeding en (milieu) gifstoffen moet het lichaam met mineralen neutraliseren tot neutrale zouten. Zijn er in het lichaam meer zouten dan de nieren en darmen kunnen uitscheiden dan zal het lichaam deze binden aan water en vet en opslaan in de vorm van slakken. Van nature zijn vetweefsel, die de darm en de nieren omgeven, en het onderhuids weefsel opslagplaatsen voor zuren en slakken. Deze verslakking is zichtbaar op de bovenbenen, billen, buik, heupen en bovenarmen.

Voeding

Eet een overschot aan basische voeding. 80% basisch, 20% zuurvormende voeding. Leg de focus op veel groenten, kiemen, zaden, pitten, fruit, kruiden, glutenvrije basische granen zoals quinoa, boekweit, gierst, amarant en (zoete) aardappelen.

Volg het driestappenplan van P. Jentschura om je lichaam te ontslakken. De 7×7 kruidenthee is een echte slakoplosser. Het maakt de slakken los en zorgt dat zuren en gifstoffen weer vrij komen. Belangrijk dat de losgemaakte zuren en gifstoffen geneutraliseerd kunnen worden met mineralen waarna ze uitgescheiden kunnen worden via de darmen en nieren. Basisch mineraalzout stimuleert de huid om afvalstoffen via de huid uit te scheiden.

Cellulitebehandeling (voor thuis)

Droogborstelen

Borstel je huid elke dag met een droogborstel om dode huidcellen met gifstoffen te verwijderen. Droogborstelen stimuleert de doorbloeding en het lymfatisch stelsel. Ontzettend belangrijk bij cellulite.

Scrubben & cuppen

Scrub je huid met basisch mineraalzout. Vervolgens smeer je je huid in met olie en ga je je huid cuppen met de schropfglazen.

Basische wikkels

Wikkel je benen van onder tot boven aan je billen in met wikkels. De wikkels dompel je onder in water met basisch mineraalzout. Je wringt ze uit en vervolgens wikkel je je benen in. Laat de wikkels 40 minuten zitten.

Cellulitegel

Na 40 minuten doe je de wikkels af en smeer je je benen, billen, buik en heupen in met de basische cellulitegel. De cellulitegel bevat blaaswier (bruin zeewier), gember, muizedoorn en wintergroen. Het bevordert de doorbloeding o.a. door de gember en het de gel heeft een slakkenoplossende werking. De combinatie van alginaten (uit blaaswier), mineralen en spoorelementen zorgen ervoor dat de gel een ontzwellende werking heeft op het bindweefsel en tegelijkertijd de doorbloeding stimuleert en de huid kalmeert.

Selecteer een Afleverpunt