Gezond brood, bestaat dat wel?

Morgenstund

Gezond brood, bestaat dat wel?

Dit broodrecept met MorgenStund’ is basisch en gezond!

Wij, Nederlanders, zijn opgegroeid met een boterham (met kaas). Inmiddels is er al veel geschreven waarom brood wel of niet gezond zou zijn.

Met name de tarwe in ons brood zou minder goed zijn voor onze gezondheid. Zo zou het kunnen zorgen voor klachten als vermoeidheid, darmproblemen, diabetes, huidaandoeningen en allerlei ontstekingen in het lichaam.

Volgens het 80% – 20% principe (80% basische voeding en 20% zuurvormende voeding) voor een goede zuur-base balans valt volkoren (spelt) brood in de categorie zuurvormende voeding. Wanneer je echt een broodeter bent, dan zal je extra moeten compenseren met basische voeding. Hoe fijn zou het zijn om basisch- en glutenvrij brood te kunnen eten?!

Wij doken de keuken in en maakte voor jullie dit heerlijke brood recept met MorgenStund’ – gezond, basisch, voedzaam en heerlijk van smaak. Lekker met een (groente) spread, hummus, pesto, wat ongezoete appelstroop of een sneetje brood bij de soep.

Brood is het echte “comfortfood”. Handig om mee te nemen naar je werk of als lunch voor je kinderen. Met dit MorgenStund’ brood zit je helemaal goed! Het zorgt niet voor die enorme piek in je bloedsuikerspiegel (en vervolgens een dip na de maaltijd) en je krijgt er geen opgeblazen gevoel van. Dit brood zorgt voor lange energie om de dag goed door te komen.

Tip: bewaar het brood in de koelkast en eventueel een deel in de vriezer wanneer je het voor jezelf maakt. Met een heel gezin is het brood zo op.

Recept voor 1 groot brood (10 porties)

Ingrediënten

500 g MorgenStund’
250 g boekweitmeel
(of speltmeel)
1 liter water
4 el pompoenpitten
4 el lijnzaad
4 el sesamzaadjes
2 el zonnebloempitten
1 el kruidenmix (optioneel)
1 tl zeezout
1,5 tl wijnsteenbakpoeder
(of baking soda)
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de Morgenstund met het boekweit- of speltmeel. Voeg het water toe en meng met een garde tot een glad beslag.
Voeg vervolgens de zaden, pitten, kruidenmix, het zout en wijnsteenbakpoeder toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Vet een broodbakblik in en vul met het deeg. Bak 90 minuten op 180 graden in de oven.
Wil je juist een keer wat anders dan brood? Dan zijn deze heerlijke pannenkoeken en granola een goed alternatief!

Selecteer een Afleverpunt